CALIFORNIA LEGISLATURE—2011—12 REGULAR SESSION

ASSEMBLY BILL No. 1822

Introduced by Assembly Member Bill Berryhill

February 21, 2012

An act to add Section 5515.5 to the Business and Professions Code,
relating to professions and vocations.

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

AB 1822, as introduced, Bill Berryhill. California Architects Board.

Existing law, the Architects Practice Act, provides for the licensure
and regulation of architects by the California Architects Board, which
consists of 5 architect members appointed by the Governor, 3 public
members appointed by the Governor, and 2 public members appointed
by the Legislature, as specified. Existing law requires these members
to serve 4-year terms.

This bill would provide for the staggering of the terms of the members
appointed by the Governor whose terms commence on specified dates
by requiring certain of those members to serve 5- and 6-year terms, as
specified.

Vote: majority. Appropriation: no. Fiscal committee: no.
State-mandated local program: no.

The people of the Sate of California do enact as follows:
SECTION 1. Section 5515.5 is added to the Business and
Professions Code, to read:

1
2
3 5515.5. (a) Notwithstanding Section 130 or 5515, the following
4 provisions shall apply:
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(1) Of the three licensed members appointed by the Governor
whose terms commence on July 1, 2013, the term of two members
shall expire on June 30, 2017, and the term of one member shall
expire on June 30, 20109.

(2) Of the two licensed members appointed by the Governor
whose terms commence on July 1, 2014, the term of one member
shall expire on June 30, 2018, and the term of the other member
shall expire on June 30, 2020.

(3) The term of the public member appointed by the Governor
that commences on July 1, 2014, shall expire on June 30, 2019.

(4) Of the two public members appointed by the Governor whose
terms commence on July 1, 2016, the term of one member shall
expire on June 30, 2020, and the term of the other member shall
expire on June 30, 2021.

(b) Except as provided in subdivision (a), this section shall not
be construed to affect the application of Section 130 or 5515 to
the terms of a current or future member of the board.
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