SENATE BILL No. 267

Introduced by Senator Rubio

February 14, 2011

An act to amend Section 13376 of the Water Code, relating to water
quality.

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

SB 267, as introduced, Rubio. Waste discharges: report.

Under existing law, the State Water Resources Control Board and
the California regional water quality control boards prescribe waste
discharge requirementsin accordance with the federal Clean Water Act
and the Porter-Cologne Water Quality Control Act (state act). The state
act requires a person who proposes to discharge pollutants or dredged
or fill material or to operate a publicly owned treatment works or other
treatment works treating domestic sewage to file a report at least 180
days in advance of the date on which it is desired to commence the
discharge of pollutants or dredged or fill material or the operation of
the treatment works.

Thisbill would instead require that waste discharge report to be filed
at least 185 days before the discharge or operation of the treatment
work.

Vote: majority. Appropriation: no. Fiscal committee: yes.
State-mandated local program: no.

The people of the State of California do enact as follows:

SECTION 1. Section 13376 of the Water Code is amended to
read:

13376. A person who discharges pollutants or proposes to
discharge pollutants to the navigable waters of the United States
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within the jurisdiction of this state or a person who discharges
dredged or fill material or proposes to discharge dredged or fill

material into the navigable waters of the United States within the
jurisdiction of this state shall file a report of the discharge in
compliance with the procedures set forth in Section 13260. Unless
required by the state board or aregional board, a report need not
be filed under this section for dischargesthat are not subject to the
permit application requirements of the Federal Water Pollution
Control Act, as amended. A person who proposes to discharge
pollutants or dredged or fill material or to operate apublicly owned
treatment works or other treatment works treating domestic sewage
shall file areport at least-380 185 days in advance of the date on
which it is desired to commence the discharge of pollutants or
dredged or fill material or the operation of the treatment works. A
person who owns or operates a publicly owned treatment works
or other treatment workstreating domestic sewage, which treatment
works commenced operation before January 1, 1988, and does not
discharge to navigable waters of the United States, shal file a
report within 45 days of a written request by a regional board or
the state board, or within 45 days after the state has an approved
permit program for the use and disposal of sewage sludge,
whichever occurs earlier. The discharge of pollutants or dredged
or fill material or the operation of a publicly owned treatment
works or other treatment works treating domestic sewage by any
person, except as authorized by waste discharge requirements or
dredged or fill material permits, is prohibited. This prohibition
does not apply to discharges or operations if a state or federal
permit is not required under the Federal Water Pollution Control
Act, as amended.
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