AMENDED IN ASSEMBLY APRIL 28, 2014

CALIFORNIA LEGISLATURE—2013—14 REGULAR SESSION

ASSEMBLY BILL No. 2568

Introduced by Assembly Member Bloom

February 21, 2014

An act to amend Section 130051.20 of the Public Utilities Code,
relating to transportation.

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

AB 2568, as amended, Bloom. Los Angeles County Metropolitan
Transportation Authority.

Existing law, the County Transportation Commissions Act, creates
the Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority and
authorizes the authority to enter into contracts pertaining to
transportation services. The act prohibits amember, aternate member,
or employee of the authority who has participated as a decisionmaker
in the preparation, evaluation, award, or implementation of a contract
and who |leaves the authority from accepting, within 3 years of leaving
the authority, employment with any company, vendor, or business entity
that was awarded a contract as a result of his or her participation,
evaluation, award, or implementation of that contract.
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member aI ter nate member or
empl oyee of the authorlty who has participated as a decisionmaker in
the preparation, evaluation, award, or implementation of a contract
and who |leaves the authority from accepting, within one year of leaving
the authority, employment with any company, vendor, or business entity
that was awarded a contract as a result of his or her participation,
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evaluation, award, or implementation of that contract, if that
participation took place within one year prior to the member, alternate
member, or employee leaving the authority.

Vote: majority. Appropriation: no. Fiscal committee: no.
State-mandated local program: no.

The people of the State of California do enact as follows:

SECTION 1. Section 130051.20 of the Public Utilities Code
is amended to read:

130051.20. (a) (1) No construction company, engineering
firm, consultant, legal firm, or any company, vendor, or business
entity seeking acontract with the LosAngeles County Metropolitan
Transportation Authority shall giveto amember, aternate member,
or employee of the authority, or to any member of their immediate
families, a contribution of over ten dollars ($10) in value or
amount. A “contribution” includes contributions to candidates or
their committeesin any federal, state, or local election.

(2) Neither the owner, an employee, or any member of their
immediate families, of any construction company, engineering
firm, consultant, legal firm, or any company, vendor, or business
entity seeking a contract with the authority shall make a
contribution of over ten dollars ($10) in value or amount to a
member, alternate member, or employee of the authority, or to any
member of their immediate families.

(3) No member, alternate member, or employee of the authority,
or member of their immediate families, shall accept, solicit, or
direct a contribution of over ten dollars ($10) in value or amount
from any construction company, engineering firm, consultant,
legal firm, or any company, vendor, or business entity seeking a
contract with the authority.

(4) No member, alternate member, or employee of the authority
shall make or participate in, or use his or her official position to
influence, a contract decision if the member, alternate member, or
employee has knowingly accepted a contribution of over ten dollars
($10) invaluein the past four yearsfrom a participant, or its agent,
involved in the contract decision.

(5) No member, alternate member, or employee of the authority,
or member of their immediate families shall accept, solicit, or
direct a contribution of over ten dollars ($10) in value or amount
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from a construction company, engineering firm, consultant, legal
firm, or any company, vendor, or business entity that has contracted
with the authority in the preceding four years.

(b) A member, alternate member, or employee of the authority
who has participated as a decisionmaker in the preparation,
evaluation, award, or implementation of acontract and who leaves
the authority shall not, withinthreeyears one year of leaving the
authority, accept employment with any company, vendor, or
business entity that was awarded a contract asaresult of hisor her
participation, eval uation, award, or implementation of that contract,
if that participation took place within one year prior to the member,
alternate member, or employee leaving the authority.
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