AMENDED IN ASSEMBLY MARCH 26, 2015

CALIFORNIA LEGISLATURE—2015—16 REGULAR SESSION

ASSEMBLY BILL No. 872

Introduced by Assembly Member Brown

February 26, 2015

An act to-amend add Section48906:6-of 51421.5 to the Education
Code, relating to pupH-diseiphne: high school equivalency certificates.

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

AB 872, as amended, Brown. PupH—édiseiptne—suspensions:

eommmunity—serviee—High school equivalency certificates: general
educational development examination fee waiver.

Existing law requiresthe Superintendent of Public Instruction to issue
a high school equivalency certificate and an official score report, or
an official score report only, to a person who has not completed high
school and who has taken all or a portion of a general educational
devel opment test that has been approved by the Siate Board of Education
and that is administered by a testing center approved by the State
Department of Education, with a score determined by the state board
to be equal to the standard of performance expected from a high school
graduate, and as otherwise specified. Existing law also authorizes the
Superintendent to charge a one-time fee, established by the state board,
to be submitted by an examinee when registering for the general
educational development test, as specified.

Notwithstanding these provisions, this bill would require the state
board to adopt a rule or regulation granting a waiver of the general
educational development examination fee for low-income persons, as
defined.
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Vote: majority. Appropriation: no. Fiscal committee: no-yes.
State-mandated local program: no.

The people of the State of California do enact as follows:

SECTION 1. Section 51421.5 is added to the Education Code,
to read:

51421.5. (a) Notwithstanding any other law, the state board
shall adopt a rule or regulation that grants a waiver to a
low-income person of the general educational development
examination fee charged pursuant to Section 51421.

(b) For purposes of this section, “low-income person” means
a person eligible for Medi-Cal benefits under Chapter 7
(commencing with Section 14000) of Part 3 of Division 9 of the
Welfare and Institutions Code.
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