BILL NUMBER: AB 1372	CHAPTERED
	BILL TEXT

	CHAPTER   183
	FILED WITH SECRETARY OF STATE   AUGUST 4, 1997
	APPROVED BY GOVERNOR   AUGUST 2, 1997
	PASSED THE ASSEMBLY   JULY 21, 1997
	PASSED THE SENATE   JULY 11, 1997
	AMENDED IN SENATE   JUNE 25, 1997
	AMENDED IN ASSEMBLY   MARCH 31, 1997

INTRODUCED BY  Assembly Member Morrow

                        FEBRUARY 28, 1997

   An act to amend Section 273 of the Code of Civil Procedure,
relating to courts.


	LEGISLATIVE COUNSEL'S DIGEST


   AB 1372, Morrow.  Court reporters:  official reporter.
   Existing law provides that the report of the official reporter or
official reporter pro tempore of any court, as specified, when
transcribed and certified as being a correct transcript of the
testimony and proceedings in a case, is prima facie evidence of that
testimony and proceedings.
   This bill would specifically provide that the report described
above, when prepared as a rough draft transcript, shall not be
certified and cannot be used, cited, or transcribed as the official
certified transcript of the proceedings.  The bill would also provide
that the rough draft transcript may not be cited or used to rebut or
contradict the official certified transcript and that the production
of a rough draft transcript shall not be required.


THE PEOPLE OF THE STATE OF CALIFORNIA DO ENACT AS FOLLOWS:


  SECTION 1.  Section 273 of the Code of Civil Procedure is amended
to read:
   273.  (a) The report of the official reporter, or official
reporter pro tempore, of any court, duly appointed and sworn, when
transcribed and certified as being a correct transcript of the
testimony and proceedings in the case, is prima facie evidence of
that testimony and proceedings.
   (b) The report of the official reporter, or official reporter pro
tempore, of any court, duly appointed and sworn, when prepared as a
rough draft transcript, shall not be certified and cannot be used,
cited, or transcribed as the official certified transcript of the
proceedings.  A rough draft transcript shall not be cited or used in
any way or at any time to rebut or contradict the official certified
transcript of the proceedings as provided by the official reporter or
official reporter pro tempore.  The production of a rough draft
transcript shall not be required.