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AMENDED IN SENATE JUNE 11, 1998

AMENDED IN SENATE JUNE 3, 1998

CALIFORNIA LEGISLATURE—1997–98 REGULAR SESSION

ASSEMBLY BILL No. 1980

Introduced by Assembly Member Brewer

February 17, 1998

An act to amend Sections 26202 and 34090.7 of Section
34090.7 of, and to add Section 26202.3 to, the Government
Code, relating to local government record retention.

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

AB 1980, as amended, Brewer. Local government record
retention.

Under existing law, the county board of supervisors may
authorize the destruction and disposition of certain records,
papers, or documents that are more than 2 years old. Existing
law also authorizes the head of a department of a city, county,
or city and county, a public safety communications center, or
a special district to destroy recordings of telephone and radio
communications after 100 days.

This bill would provide that the board of supervisors, the
governing board of any special district whose membership is
the same as the membership of the board of supervisors, or the
head of any county public safety communications center may
authorize the destruction of recordings of routine video
monitoring after one year and may authorize the destruction
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of recordings of telephone and radio communications after
100 days.

Vote: majority. Appropriation: no. Fiscal committee: no.
State-mandated local program: no.

The people of the State of California do enact as follows:

SECTION 1. Section 26202 of the Government Code
SECTION 1. Section 26202.3 is added to the

Government Code, to read:
26202.3. Notwithstanding Section 26202, the board,

the governing board of any special district whose
membership is the same as the membership of the board
of supervisors, or the head of any county public safety
communications center may authorize the destruction of
recordings of routine video monitoring after one year and
may authorize the destruction of recordings of telephone
and radio communications maintained by the
department or special district after 100 days. The
destruction shall be approved by the legislative body and
the written consent of the county agency in the manner
prescribed in Sections 34090, 34090.5, 34090.6, and 34090.7.
is amended to read:

26202. (a) The board may authorize the destruction
or disposition of any record, paper, or document which is
more than two years old and which was prepared or
received in any manner other than pursuant to a state
statute or county charter. The board may authorize the
destruction or disposition of any record, paper, or
document which is more than two years old, which was
prepared or received pursuant to state statute or county
charter, and which is not expressly required by law to be
filed and preserved if the board determines by four-fifths
(4/5) vote that the retention of any such record, paper, or
document is no longer necessary or required for county
purposes. These records, papers, or documents need not
be photographed, reproduced, or microfilmed prior to
destruction and no copy thereof need be retained.

(b) Notwithstanding subdivision (a), the board, the
governing board of any special district whose
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membership is the same as the membership of the board
of supervisors, or the head of any county public safety
communications center may authorize the destruction of
recordings of routine video monitoring after one year and
may authorize the destruction of recordings of telephone
and radio communications maintained by the
department or special district after 100 days. The
destruction shall be approved by the legislative body and
the written consent of the county agency in the manner
prescribed in Sections 34090, 34090.5, 34090.6, and 34090.7.

SEC. 2. Section 34090.7 of the Government Code is
amended to read:

34090.7. Notwithstanding the provisions of Section
34090, the legislative body of a city or county may
prescribe a procedure whereby duplicates of city or
county records less than two years old may be destroyed
if they are no longer required.

For purposes of this section, video recording media,
such as videotapes and films, and including recordings of
‘‘routine video monitoring’’ pursuant to Section 34090.6,
shall be considered duplicate records if the city or county
keeps another record, such as written minutes or an
audiotape recording, of the event that is recorded in the
video medium. However, a video recording medium shall
not be destroyed or erased pursuant to this section for a
period of at least 90 days after occurrence of the event
recorded thereon.
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