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Assembly Bill No. 2469

CHAPTER 157

An act to amend Section 1797.109 of the Health and Safety Code,
relating to emergency medical services.

[Approved by Governor July 21, 2000. Filed with
Secretary of State July 21, 2000.]

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

AB 2469, Reyes. Emergency medical services: personnel training.
Existing law, the Emergency Medical Services System and the

Prehospital Emergency Medical Care Personnel Act, authorizes the
Director of the Emergency Medical Services Authority to develop,
or prescribe standards for and approve, an emergency medical
technician training and testing program for various public safety
agency personnel, upon the request of, and as deemed appropriate
by, the director for the particular agency.

This bill also would authorize the director of the authority to
develop, or prescribe standards for and approve, an emergency
medical technician training and testing program for the California
Fire Fighter Joint Apprenticeship Committee.

The people of the State of California do enact as follows:

SECTION 1. Section 1797.109 of the Health and Safety Code is
amended to read:

1797.109. (a) The director may develop, or prescribe standards
for and approve, an emergency medical technician training and
testing program for the Department of the California Highway
Patrol, Department of Forestry and Fire Protection, California Fire
Fighter Joint Apprenticeship Committee, and other public safety
agency personnel, upon the request of, and as deemed appropriate
by, the director for the particular agency.

(b) The director may, with the concurrence of the Department
of the California Highway Patrol, designate the California Highway
Patrol Academy as a site where the training and testing may be
offered.

(c) The director may prescribe that each person, upon successful
completion of the training course and upon passing a written and a
practical examination, be certified as an emergency medical
technician of an appropriate classification. A suitable identification
card may be issued to each certified person to designate that person’s
emergency medical skill level.
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(d) The director may prescribe standards for refresher training to
be given to persons trained and certified under this section.

(e) The Department of the California Highway Patrol shall,
subject to the availability of federal funds, provide for the initial
training of its uniformed personnel in the rendering of emergency
medical technician services to the public in specified areas of the
state as designated by the Commissioner of the California Highway
Patrol.
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