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SENATE BILL No. 449

Introduced by Senator Burton

February 17, 1999

An act to amend Sections 69950 and 69954 of the
Government Code, relating to court reporters.

LEGISLATIVE COUNSEL’S DIGEST

SB 449, as introduced, Burton. Transcription fees.
Existing law sets the fee for the original ribbon copy, and for

other copies, of a court reporter’s transcript. Existing law also
authorizes the court or any party or person to request a
transcript in computer readable form and specifies standards
and fees for these transcripts.

This bill would increase the fee for an original transcript,
decrease the fee for subsequent copies, as specified, and would
make other related changes.

Vote: majority. Appropriation: no. Fiscal committee: no.
State-mandated local program: no.

The people of the State of California do enact as follows:

SECTION 1. Section 69950 of the Government Code
is amended to read:

69950. The fee for transcription for an original ribbon
printed copy is eighty-five cents ($0.85) one dollar and
fifteen cents ($1.15) for each 100 words, and for each copy
for purchased at the same time by the party buying the
original made at the same time, fifteen cents ($0.15) ten
cents ($0.10) for each 100 words. The fee for a first copy
to any other person shall be twenty cents ($0.20) for each
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100 words, and for each additional copy, made  purchased
at the same time, fifteen cents ($0.15) ten cents ($0.10)
for each 100 words.

SEC. 2. Section 69954 of the Government Code is
amended to read:

69954. (a) Transcripts prepared by a reporter using
computer assistance and delivered on a medium other
than paper shall be compensated at the same rate set for
paper transcripts, except the reporter may also charge an
additional fee not to exceed the cost of the medium or any
copies thereof.

(b) The fee for a second copy of a transcript on appeal
in computer-readable format ordered by or on behalf of
a requesting party within 120 days of the filing or delivery
of the original transcript shall be compensated at
one-third the rate set forth for a second copy of a
transcript as provided in Section 69950 five cents ($0.05)
per 100 words. A reporter may also charge an additional
fee not to exceed the cost of the medium or any copies
thereof.

(c) The fee for a computer-readable transcript shall be
paid by the requesting court, party, or person, unless the
computer-readable transcript is requested by a party in
lieu of a paper transcript required to be delivered to that
party by the rules of court. In that event, the fee shall be
chargeable as statute or rule provides for the paper
transcript.

(d) Any court, party, or person who has purchased a
transcript may, without paying a further fee to the
reporter, reproduce a copy or portion thereof as an
exhibit pursuant to court order or rule, or for internal use,
but shall not otherwise provide or sell a copy or copies to
any other party or person.
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